Home Zdrowie Biowitalne miejsca mocy
0

Biowitalne miejsca mocy

0

Biowitalne miejsca mocyLudzie, miejsca oraz przedmioty mają ustalony poziom energetyki. Można ją zmierzyć za pomocą skali Bovisa, która informuje o stopniu biowitalności – natężeniu energii życiowej. Witalność można podnieść w tak zwanych miejscach mocy.

Pomiary skalą Bovisa mogą dotyczyć zarówno organizmów żywych, jak i wartości energetycznych miejsc, żywności, wody czy  kosmetyków. Jednostka Bovisa, czyli skala pomiaru biowitalności, opracowana została przez francuskiego uczonego Andre Bovisa (1871-1947) i sięga od 0 do 10 tysięcy jednostek. Po wieloletnich badaniach Bovis ustalił poziom energetyki organizmu zdrowego człowieka na 6,5 tysięcy jednostek. Wartości powyżej tych tego pułapu oznaczają bardzo wysoką biowitalność, poniżej  –  dysharmonię w ciele i umyśle człowieka. Biowitalność podnoszą m.in.: praktyki medytacyjne, aktywność fizyczna, zdrowa żywność oraz mikrobiologicznie czysta woda, kontakt z nieskażoną Naturą a także przebywanie w miejscach, które emitują wysoką energię. Dla badania tzw. miejsc mocy opracowano rozwinięcie skali Bovisa  – BSM (Bovis – Simeneton – Merz).

Studio Sante Biovital SPA w Warszawie zastosowano rozwiązania umożliwiające podniesienie poziomu biowitalności energii i biopola osób przebywających w ośrodku” – napisał Leszek Matela, radiesteta, wykładowca i autor ok. 50 książek. Przeprowadził w ośrodku badania radiestezyjne, które wykazały wysokie parametry bioenergetyczne, stosując skalę Bovisa.

Obszar, na którym wybudowano Studio Sante został przebadany pod kątem występowania szkodliwego promieniowania pochodzącego od cieków wodnych. Położenie wokół budynku opaski kwarcu żyłowego z kopalni Krasków zniwelowało ten wpływ i poprawiło energetykę obiektu o poziom ponad 2 tys. j.B. „W Studio Sante Biovital SPA dzięki użyciu wysokowibracyjnej wody ożywionej podczas pobytu w strefie wellness organizm ludzki zyskuje kompleksową stymulację do samoregulacji i zwalczenia zdrowotnych dolegliwości. Podobnie należy ocenić zastosowanie soli, krzemu i złota, a także płyt skalnych z krzemionki wulkanicznej w japońskiej saunie. W połączeniu z bogatą ofertą zabiegową wszystko to sprawia, że mamy do czynienia z prawdziwie holistycznym prozdrowotnym ośrodkiem na miarę XXI wieku” – napisał Leszek Matela.

  1. ciężki stan chorobowy – od 4 do 5 tys. j.B.
    2. osłabienie – od 6 do 6, 4 tys. j.B.
    3. normalna witalność zdrowego człowieka – 6. 6,5 tys. j.B
    4. woda z kranu lub butelek – od 2 do 5 tys.  j.B
    5. świeża woda źródlana  – od 5 do 8 tys. j.B
    6. świeże warzywa – ok. 6,5 tys. j.B.
    7. świeże owoce i świeżo wyciśnięte soki owocowe – 8 -10 tys. j.B.
    8. świeże rośliny strączkowe – od 7 do 8 tys. j.B.
    9. olej kokosowy – 13,7 tys.  j. B. (MCh)
    10. chleb pszenny z pełnego ziarna – 7-8 tys.  j.B., chleb pszenny biały – 4, 9 tys. j.B.

więcej o biowitalności przeczytasz na stronie www.studiosante.pl

Rate this post

LEAVE YOUR COMMENT

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *